NAVIGATION
SOCIAL
ADRESGEGEVENS Korhoenstraat 39 6542 TS  Nijmegen

Stille massages Uit onderzoek blijkt dat een massage zonder spreken een sterke en relatief duurzame afname van angst en depressie kan bewerkstelligen. Natuurlijk zijn er gesprekken tussen masseur en cliënt, maar veelal voorafgaande aan de massage. Bijzonder is dat tijdens de massage een gesprek het effect juist kan verminderen. Oxytocine Een andere reden waarom massage helpt tegen een depressie, is dat aanraking zorgt voor het aanmaken van het knuffelhormoon oxytocine. Dit hormoon zorgt voor een gevoel van geborgenheid en geeft rust. Ook die gevoelens helpen om je gelukkig te voelen en de effecten van stress op het lichaam te verminderen. Dit zou kunnen verklaren waarom een goede band tussen de masseur en de cliënt zo belangrijk is. Oxytocine wordt namelijk alleen aangemaakt als de aanraking als liefdevol en vertrouwd wordt ervaren.
Fysieke klachten Massage heeft ook effect op de fysieke gevolgen van een depressie. Het lichaam bouwt vaak spanning op. Massage kan de spieren helpen te ontspannen, helpt de ademhaling dieper te maken, waardoor meer afvalstoffen uit het lichaam verwijderd kunnen worden en de aanvoer van voedingsstoffen wordt verhoogd. Massage verbeterd bovendien de bloedsomloop, waardoor de celstofwisseling verbetert. Zo zorgt massage niet alleen voor meer rust en een geluksgevoel, maar kan het ook daadwerkelijk de lichamelijke gesteldheid verbeteren. Het lost het probleem misschien niet direct helemaal op, maar kan een cliënt tijdelijk zich beter laten voelen, waardoor die meer energie heeft om aan zichzelf te werken en de problemen onder ogen te zien.
Massagekuur als remedie tegen depressiviteit bij jongeren (12 tot 18 jaar) Steeds meer jongeren krijgen in hun leven te maken met een depressie. Een depressie kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven, doordat het zorgt voor lusteloosheid en allerlei lichamelijke klachten. De oorzaak van depressie is niet bekend. Er lijkt een erfelijke basis voor te zijn, maar ook omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van depressie. Zo zijn traumatische en emotionele ervaringen grote risicofactoren voor het ontstaan van depressie. Massage kan een goede remedie tegen depressie bij jongeren zijn, zo blijkt uit steeds meer onderzoeken. Een massage blijkt de depressie te kunnen verminderen. Het hangt er wel vanaf hoe de massage wordt gegeven en of de relatie met de masseur goed is.
Henk Hendriks Massage Massagekuur als remedie tegen depressiviteit
Promotie aanbod Herken je een of meerdere van deze zaken? Dat heb ik een speciaal aanbod ter promotie van massage als remedie tegen depressiviteit bij jongeren Ik bied je een adviesmassage plus 3 speciaal op jou afgestemde massages aan, geheel zonder verdere kosten. We starten met een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek. Je legt aan me voor wat je klachten en problemen zijn, want dat heb ik nu eenmaal van je nodig om te bepalen welke massages daar het beste bij passen. Soms is dit best moeilijk, vooral als de oorzaken wat dieper liggen. Het blijft altijd 100% vertrouwelijk tussen jou en mij, dus maak je absoluut geen zorgen! Het is wel noodzakelijk, daar dit de band tussen jou en mij versterkt en die goede band is juist nodig om de massages zo effecief mogelijk te laten zijn. Na dit gesprekje laat ik je even alleen en kun je jezelf uitkleden en op de massagetafel plaatsnemen, onder een hele grote handdoek. Op basis van ons gesprekje en de informatie die je me hierbij gegeven heb, ga ik je een adviesmassage geven die hierbij aansluit. Hiermee kan ik dan een heel goed beeld krijgen en de vervolgmassages precies op jou afstemmen. Daarna verlaat ik de massageruimte weer, waarna jij je in alle gemak weer kunt aankleden en daarna kom ik weer terug zodat we de massage samen nog even kunnen bespreken. Binnen een paar dagen krijg je van mij een mailtje met daarin mijn voorstel welke massages je het beste kunnen helpen. Je maakt daarna pas de keuze of je daarvoor wilt gaan of niet, er zijn absoluut geen verdere verplichtingen. Wat bied ik je aan: Je 1e bezoek met gesprekje en adviesmassage zijn geheel gratis. Hiervoor maak ik ook speciaal ruimte in mijn drukke agenda. Als je mijn advies opvolgt en verder wil gaan met de massages die ik adviseer, dan bied ik je de eerstvolgende 3 massages ook gratis aan. In totaal dus 4 massages helemaal gratis, ter promotie van massage als remedie tegen depressiviteit bij jongeren. Wat vraag ik je: Als de massages die ik je ga geven je ook echt helpen, dan wil ik graag dat je dat aan andere jongeren verteld die dezelfde problemen ondervinden, zodat jij en ik hiermee ook weer anderen jongeren kunnen helpen. Heb je vragen? Als je nog extra vragen wilt stellen, neem dan gerust contact op. Ik zal al je vragen in vertrouwen beantwoorden. Heb je interesse? Mocht je interesse hebben, dan ben je van harte welkom. Stuur me een mailtje en we plannen samen een datum voor de 1e massage, de adviesmassage.
De praktijk Ik begeleid je naar de massagetafel, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je op je buik en onder de handdoek kunt gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten, zodat je jezelf in alle rust weer kunt aankleden.   Afspraken maken Het is verstandig om direct meerdere massage afspraken vast te leggen, zodat je 3 weken opvolgend een massage kan ondergaan. Kijk in de agenda voor de beschikbare data en leg dan direct deze afspraken vast, zodat je er zeker van bent dat deze data voor jou gereserveerd staan.  Stil en ogen gesloten Bij deze massagevorm is het uitdrukkelijk de bedoeling dat je gedurende de gehele massage de ogen gesloten houd en niet praat. Op deze wijze kun je optimaal genieten en tot rust komen. De massageruimte wordt qua verlichting ook vrij donker gehouden en tijdens de massage van de voorzijde van je lichaam worden je ogen afgedekt.   Beperkingen Deze massagekuur kent geen beperkingen en is geschikt voor iedereen.   Voorkeuren Kan je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en/of bepaalde zaken meer aandacht geef? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Laat het gewoon weten! Hoe beter jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, des te groter het zal het effect van deze massage zijn.   Blootgewoon Alle massages zijn blootgewone massages en worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is niet mogelijk. De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en onbedekt op de massagetafel ligt. Bij deze ontspannende massagevorm heeft het zelfs uitdrukkelijk de voorkeur om de gehele massage reeds vanaf de start zonder bedekking van handdoeken te ondergaan. Hierdoor wordt de massage zo min mogelijk onderbroken, waardoor het effect nog groter is. Je kunt dit voorafgaande of zelfs nog tijdens de massage kenbaar maken.
Henk Hendriks massage Massage is for ervery body 
Massage als remedie tegen depressiviteit bij jongeren (12 tot 18 jaar) Steeds meer jongeren krijgen in hun leven te maken met een depressie. Een depressie kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven, doordat het zorgt voor lusteloosheid en allerlei lichamelijke klachten. De oorzaak van depressie is niet bekend. Er lijkt een erfelijke basis voor te zijn, maar ook omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van depressie. Zo zijn traumatische en emotionele ervaringen grote risicofactoren voor het ontstaan van depressie. Massage kan een goede remedie tegen depressie bij jongeren zijn, zo blijkt uit steeds meer onderzoeken. Een massage blijkt de depressie te kunnen verminderen. Het hangt er wel vanaf hoe de massage wordt gegeven en of de relatie met de masseur goed is.
Stille massages Uit onderzoek blijkt dat een massage zonder spreken een sterke en relatief duurzame afname van angst en depressie kan bewerkstelligen. Natuurlijk zijn er gesprekken tussen masseur en cliënt, maar veelal voorafgaande aan de massage. Bijzonder is dat tijdens de massage een gesprek het effect juist kan verminderen. Oxytocine Een andere reden waarom massage helpt tegen een depressie, is dat aanraking zorgt voor het aanmaken van het knuffelhormoon oxytocine. Dit hormoon zorgt voor een gevoel van geborgenheid en geeft rust. Ook die gevoelens helpen om je gelukkig te voelen en de effecten van stress op het lichaam te verminderen. Dit zou kunnen verklaren waarom een goede band tussen de masseur en de cliënt zo belangrijk is. Oxytocine wordt namelijk alleen aangemaakt als de aanraking als liefdevol en vertrouwd wordt ervaren. Fysieke klachten Massage heeft ook effect op de fysieke gevolgen van een depressie. Het lichaam bouwt vaak spanning op. Massage kan de spieren helpen te ontspannen, helpt de ademhaling dieper te maken, waardoor meer afvalstoffen uit het lichaam verwijderd kunnen worden en de aanvoer van voedingsstoffen wordt verhoogd. Massage verbeterd bovendien de bloedsomloop, waardoor de celstofwisseling verbetert. Zo zorgt massage niet alleen voor meer rust en een geluksgevoel, maar kan het ook daadwerkelijk de lichamelijke gesteldheid verbeteren. Het lost het probleem misschien niet direct helemaal op, maar kan een cliënt tijdelijk zich beter laten voelen, waardoor die meer energie heeft om aan zichzelf te werken en de problemen onder ogen te zien. De praktijk Ik begeleid je naar de massagetafel, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je op je buik en onder de handdoek kunt gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten, zodat je jezelf in alle rust weer kunt aankleden. Afspraken maken Het is verstandig om direct meerdere massage afspraken vast te leggen, zodat je 3 weken opvolgend een massage kan ondergaan. Kijk in de agenda voor de beschikbare data en leg dan direct deze afspraken vast, zodat je er zeker van bent dat deze data voor jou gereserveerd staan. Stil en ogen gesloten Bij deze massagevorm is het uitdrukkelijk de bedoeling dat je gedurende de gehele massage de ogen gesloten houd en niet praat. Op deze wijze kun je optimaal genieten en tot rust komen. De massageruimte wordt qua verlichting ook vrij donker gehouden en tijdens de massage van de voorzijde van je lichaam worden je ogen afgedekt. Beperkingen Deze massagekuur kent geen beperkingen en is geschikt voor iedereen. Voorkeuren Kan je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en/of bepaalde zaken meer aandacht geef? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Laat het gewoon weten! Hoe beter jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, des te groter het zal het effect van deze massage zijn. Blootgewoon Alle massages zijn blootgewone massages en worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is niet mogelijk. De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en onbedekt op de massagetafel ligt. Bij deze ontspannende massagevorm heeft het zelfs uitdrukkelijk de voorkeur om de gehele massage reeds vanaf de start zonder bedekking van handdoeken te ondergaan. Hierdoor wordt de massage zo min mogelijk onderbroken, waardoor het effect nog groter is. Je kunt dit voorafgaande of zelfs nog tijdens de massage kenbaar maken.  Promotie aanbod Herken je een of meerdere van deze zaken? Dat heb ik een speciaal aanbod ter promotie van massage als remedie tegen depressiviteit bij jongeren Ik bied je een adviesmassage plus 3 speciaal op jou afgestemde massages aan, geheel zonder verdere kosten. We starten met een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek. Je legt aan me voor wat je klachten en problemen zijn, want dat heb ik nu eenmaal van je nodig om te bepalen welke massages daar het beste bij passen. Soms is dit best moeilijk, vooral als de oorzaken wat dieper liggen. Het blijft altijd 100% vertrouwelijk tussen jou en mij, dus maak je absoluut geen zorgen! Het is wel noodzakelijk, daar dit de band tussen jou en mij versterkt en die goede band is juist nodig om de massages zo effecief mogelijk te laten zijn. Na dit gesprekje laat ik je even alleen en kun je jezelf uitkleden en op de massagetafel plaatsnemen, onder een hele grote handdoek. Op basis van ons gesprekje en de informatie die je me hierbij gegeven heb, ga ik je een adviesmassage geven die hierbij aansluit. Hiermee kan ik dan een heel goed beeld krijgen en de vervolgmassages precies op jou afstemmen. Daarna verlaat ik de massageruimte weer, waarna jij je in alle gemak weer kunt aankleden en daarna kom ik weer terug zodat we de massage samen nog even kunnen bespreken. Binnen een paar dagen krijg je van mij een mailtje met daarin mijn voorstel welke massages je het beste kunnen helpen. Je maakt daarna pas de keuze of je daarvoor wilt gaan of niet, er zijn absoluut geen verdere verplichtingen. Wat bied ik je aan: Je 1e bezoek met gesprekje en adviesmassage zijn geheel gratis. Hiervoor maak ik ook speciaal ruimte in mijn drukke agenda. Als je mijn advies opvolgt en verder wil gaan met de massages die ik adviseer, dan bied ik je de eerstvolgende 3 massages ook gratis aan. In totaal dus 4 massages helemaal gratis, ter promotie van massage als remedie tegen depressiviteit bij jongeren. Wat vraag ik je: Als de massages die ik je ga geven je ook echt helpen, dan wil ik graag dat je dat aan andere jongeren verteld die dezelfde problemen ondervinden, zodat jij en ik hiermee ook weer anderen jongeren kunnen helpen. Heb je vragen? Als je nog extra vragen wilt stellen, neem dan gerust contact op. Ik zal al je vragen in vertrouwen beantwoorden. Heb je interesse? Mocht je interesse hebben, dan ben je van harte welkom. Stuur me een mailtje en we plannen samen een datum voor de 1e massage, de adviesmassage.
Contactgegevens www.henkhendriksmassage.nl info@henkhendriksmassage.nl Korhoenstraat 39 6542 TS  Nijmegen
Henk Hendriks Massage